«Fatterns butikk»

Aller første låt fra albumet som er min hyllest til den bekymringsfrie barndommen er så og si klar. Den må gjennom litt tekniske ting før den havner på Spotify, Tidal, iTunes og alle andre strømmetjenester.

Jeg har lyst til å begynne med en låt med tema fra Brenneriroa og omegn, og har falt ned på en sang som har fått tittelen «Fatterns butikk».

Denne butikken er en veldig viktig del av minneboka mi. Det er veldig mange som har sine egne gode historier fra besøk hos kjøpmannen i Brenneriroa på KIB, så jeg må nesten velge et slags bilde som på en måte fanger litt av alt. Det kunne ha vært lørdagene med lukten av rakfisk i løsvekt i hele butikken, kald øl på kjøla eller brøddag med tilbud på Kneipp for 6,90. Det kunne vært konsert med Stein Willys orkester på parkeringsplassen eller posen med bringebærdrops som vi hadde stående ordre om å legge opp handleposen til våre gode kunder når de handlet mye.

Jeg endte opp med å skrive en sang om barna som kom tuslende på korte eller lengre turer for å handle smågodt i løsvekt eller Bugg. Jeg har opp gjennom årene fått veldig mange hyggelige historier fra folk som vokste opp i Brenneriroa om slike handleturer, da de fikk lov å gå på helt alene til denne snille kjempen på 193 cm med store hender, stort smil og en tålmodighet.

Teksten er et hyggelig tilbakeblikk på de første turene til butikken eller kiosken, og treffer folk også utenfor Brenneriroa. For å være sikker på å få med deg låta når den kommer, kan du følge meg på Spotify der jeg har min egen profil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *