Album levert fra trykkeriet

En god stund har gått siden jeg begynte å skrive på den første låta til albumet STOR, med mål om å beskrive hendelser og dagligliv fra min barndom. Litt smalt og rart kan det jo virke. Det har vært veldig mange temaer å velge mellom, og selv om jeg har laget låter om meg selv så tenkte jeg at det bør være en viss mulighet for gjenkjennelse for andre enn mine 3 søsken også. Derfor har jeg lagt bort noe og valgt noe annet.

Første fase var altså å plukke ut temaer, så gikk brukte jeg lang tid med papir og blyant hvor jeg startet hvert tema med å skive en historie som jeg destillerte (for å bruke et kjent uttrykk på Løten) ned til linjer med rim. Til meget god hjelp har vært en rimeordbok som jeg fikk av kona til jul for noen år siden. (Tusen takk for den). Der jeg tidligere har vært ganske så lojal mot ordene og formuleringene som har dukket spontant i skriveprosessen, har jeg denne gangen vraket ganske mange gode linjer for å få fram historien. (Kill your darligs har jeg kanskje lært at det kalles). Derfor har også tekstene vært under arbeid godt inn i mikseprosessen. Jeg kan skrive mer om skriveprosessen senere.

Etter at tekstene begynte å bli så ferdig at man kunne finne en rytme i vers og refreng, kunne jeg sette meg ved pianoet og finne melodilinjer som setter smak på ordene uten å ta over, for det er jo tekstene som er viktig her. Etter å ha laget ferdige demoskisser hanket jeg med meg DumDum Boys keyboardisk og korpspappa Mikael Lindqvist i studio. Over to kvelder med pålegg etter mtoden kunstnerisk frihet, var plutselig låtene fargelagt med helt andre farger enn jeg hadde forestilt meg og noe magisk skjedde ( i alle fall for meg). To andre supre musikere la også på sine helt særegne krydder hhv. gjennom Frode Nergård sin gitar og Willy Lindstad sitt trekkspill. Jeg må vel nevnte min gode kollega Kenneth Borgen som også har fått bidra med litt kor på låta om Gammalsrudbakken, innspilt på iPhone på et hotellrom i Stømstad.

Alle låter og spor ble sendt over til den aldeles supre Vidar Lunden på Musikkloftet som har mikset og fikset slik at låtene, tekstene og instrumenteringen har fått passe plass i det ferdig lydbildet.

Og nå står jeg her altså med CD’en i hånda og er klar til å sende den ut i verden, i første omgang til media. Radio, TV, aviser og skribenter. Selv om jeg har fått veldig gode bekreftelser gjennom de to første singlene og ikke minst konserten på Løten, så er dette en skitskummel fase. Blir jobben slaktet, forbigått i stillhet eller hyllet?

Uansett er det veldig stas og stå med det ferdig produktet i hånda, og jeg gleder meg til releasekonserter, platesalg og eventuell oppmerksomhet fra folk som liker å høre om min barndom på Slettmoen Øst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *