Lang og god sommer

Så er sommeren over og det har blitt mye musikk i tillegg til godefeiredager på hytta på Rokosjøen og slikt. Rent spillemessig har jeg gjort litt av hvert i sommer kan man trygt si.
Jeg fikk sitte i Løten Sentrum å underholde både oppmøtte og tilfeldig forbipasserende med låter fra «Stor» og historier om Slettmoen-Øst. Det var i forbindelse med prosjektet Sommer i Sentrum som Løten Kommune satser på for å få litt liv på Stasjonsbyen. Det var moro.


Samme kveld var jeg invitert til privat lag i Nordbygda hvor jeg spilte en ren konsert med mine sanger i en stall med et veldig lydhørt publikum. Det ble mye mimring for å si det sånn. Utpå kvelden tok jeg fram litt coverlåter og bø opp til allsang.


Et par helger etter det gikk turen til Imset Gård hvor det var pubkveld på Stabburet. Da prøvde jeg meg som ren bakgrunnsmusikant med en god blanding av egne og andres låter. Det ble folksomt og hyggelig og til dels ivrig allsang der også.  Siden Imset er naboen til Løtens countrydronning Cowboys Laila, benyttet jeg muligheten til å svinge innom på en god prat, formkake og cola. Det var en usedvanlig trivelig oppvarming til konsert.


Midt i hyttehyggen på Rokosjøen tok jeg turen til Radio Elverum for å lage sommerradio. Jeg hadde med pianoet, men vi holdt oss til prat og musikk fra CD.


Uka etter Løten-ferien tok jeg en snartur til Engerdal, om det går an å si det, for å spille midt-på-dagen-konsert hos Anne på Annelandet. Annelandet er en utrolig fin nær-cafe/restaurant og galleri i Engerdal som  prøver å trekke til seg turister på feire i Trysil og Engerdal og tilfeldig forbipasserende som skal til Idre eller andre steder. Det er et must å sette av en god time der til middag eller lunch i flotte lokaler og med utsikt til Engersjøen og fjellene.


På tampen av ferien ble jeg invitert til å spille for losji på Terna Brygge på Sula. Sula ligger uten for Hitra og Frøya på Trønderlagskysten langt uti havet der ingen skulle tru at noko kunne bu. Sula er et idyllisk lite samfunn og Coop og Terna Brygge er de sosiale midtpunktene. På brygga satt jeg 3 dager og spilte for tilfeldige gjester og noen som kom fordi de hørte rykter om at jeg var der, og det ble faktisk på grensen til allsang på «Fatterns butikk». Det var usedvanlig trivelig å fortelle om min oppvekst på Slettmoen-Øst ute på kysten, og å merke folk kjente seg igjen der også. Den andre dagen fikk jeg varme opp for Vidar Busk og hans trio.Jeg kommer gjerne tilbake til Sula og til alle andre steder jeg har vært i sommer. 40-årslaget som jeg spilte i på Hamar må kanskje bli et 50-årslag for at det skal bli aktuelt igjen, så da får vi nesten vente litt og se an før jeg skriver avtale. Selv om 40-årslag er som ungdomsfest å regne ble det mimring med gjestene der også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *